Bli familjehem

Öppna ditt hem för en ungdom i nöd 

Att bli familjehem och öppna sitt hem för en ungdom i nöd är en givande och meningsfull uppgift. Som familjehem hos oss får du inte bara möjligheten att göra en verklig skillnad i en ung persons liv, utan du får också ett kontinuerligt stöd och resurser för att klara av uppgiften på bästa sätt. Vi finns alltid bara ett samtal bort för att hjälpa till och se till att rätt hjälp sätts in i alla de områden där det krävs mer än bara kärlek och tillit.
Det kan vara naturligt att känna en viss oro inför att öppna sitt hem för någon annan. Det är en stor förändring och det är viktigt att vara medveten om de utmaningar och anpassningar som kan behövas. Men samtidigt är det otroligt givande att kunna erbjuda en ung person en trygg och stabil miljö, där de kan få den kärlek, lyhördhet och stöd som de behöver för att växa och utvecklas.

Ungdomar i behov av familjehem har ofta genomgått svåra och traumatiserande upplevelser. De kan ha blivit separerade från sina biologiska familjer av olika anledningar och behöver nu en ny trygg plats att kalla sitt hem. Som familjehem spelar du en avgörande roll i att erbjuda den stabilitet och trygghet som de behöver för att läka och bygga upp sin tillit till vuxenvärlden igen.

Vi förstår att du som blivande familjehem kan ha oro och frågor kring hur du ska kunna möta ungdomens behov och utmaningar. Därför finns vi här för att stötta er. Vi erbjuder kontinuerliga besök och finns tillgängliga dygnet runt som ett stöd och bollplank. Vi är experter inom området och har lång erfarenhet av att matcha familjehem med ungdomar och ge det stöd som krävs för att skapa en lyckad och hållbar relation. 

Som nytt familjehem kommer du också att få den utbildning och de verktyg som behövs för att ni ska ha rätt förutsättningar. Vi erbjuder utbildningar och workshops där du kan lära dig mer om att vara familjehem, hur du kan stötta en ung person i behov av familjehem och hur du kan hantera eventuella utmaningar som kan uppstå. Vi ser till att du känner dig trygg och förberedd inför uppdraget.

Det är också viktigt att nämna att det inte är några extra kostnader som du behöver tänka på. Vi tar hand om alla de extra behov som kan uppstå och ser till att ni som familjehem får det stöd och den ekonomiska kompensation som ni behöver för att kunna erbjuda en trygg och stabil miljö för ungdomen.

Vänta inte längre, ta steget och bli familjehem idag. Tillsammans kan vi göra en verklig skillnad och ge en ung person en ljusare framtid. Kontakta oss nu för att lära dig mer
​​​​​​​

Vi finns här för er

Vi gör kontinuerliga besök hos er och finns som ett stöd dygnet runt. Oavsett vad det är ni undrar eller behöver hjälp med finns vi alltid här. Som ett nytt familjehem får ni den utbildning som behövs för att ni ska ha rätt förutsättningar.

Det är inga extra kostnader ni behöver tänka på, utan vi sköter alla de extra behov som kan komma att uppstå.