Placeringsförfrågan

Värme, stabilitet och handledning 

Vid en placering på ett våra familjehem får individen i behov av hjälp en trygghet i sin vardag. Våra familjehem håller högsta kvalitet inom flera viktiga områden som kan vara avgörande för utvecklingen hos en ung person som har haft det tufft.  
​​​​​​​
Familjehemmen ger inte upp trots motgångar eller problem, utan finns där som en stomme att luta sig mot. Vid behov som sträcker sig längre än bara kärlek och trygghet har vi ytterligare tjänster att erbjuda. En ungdom som behöver en utredning ser vi till får det inom en rimlig tid, istället för att personen ska behöva vänta i kö hos BUP. Vi har också ett nära samarbete med HVB-hemmet Framtiden där pojkar i åldrarna 14 till 18 kan få hjälp med problem relaterat till bland annat droger eller kriminalitet.   

Familjehem som får rätt stöd 

De familjehem vi jobbar med får kontinuerlig handledning av oss för att kunna vara bästa mjöliga stöd för ungdomen de öppnar sitt hem för. Vi besöker också hemmen regelbundet så att vi har en god uppfattning om miljön som ungdomen vistas i. När vi får in nya familjehem ser vi alltid till att de utrustas med rätt utbildning och får extra mycket vägledning av oss. 
​​​​​​​
Om du har en klient som är i behov av en placering är Ljusets Familjehemsvård vägen att gå för en helhetsverkan.